Zelf aan de slag

 

Per stap geven we een voorbeeld aan de hand van een voorbeeldproject dat wij hebben uitgevoerd, daarnaast vind je er tools, tips en tricks die we speciaal hebben ontwikkeld om jou op weg te helpen. 

 

1. Strategie

In een ontwerp proces heb je altijd een doel voor ogen en om daar te komen zijn er tal van ideeën. We gaan op zoek naar de aannames die achter deze ideeën liggen en ontwikkelen zo een strategie. 

2. Ontwerp

De aannames worden vertaald in geloofwaardige scenarios waarmee later het veld in zal worden gegaan. Om de scenarios tot leven te brengen worden rollen en prototypes bedacht en ontwikkeld. 

3. Ingreep

Scenarios worden tot uitvoer gebracht in de praktijk. Door alles zo echt en natuurlijk mogelijk te presenteren aan de uiteindelijke eindgebruikers worden oprechte interacties verkregen. 

4. Sensoren

Tijdens het uitvoeren van de ingreep registreren we alle belangrijke reacties en inzichten zodat naderhand grondig geanalyseerd kan worden of het scenario aanslaat of waar het aangepast moet worden. 

5. Pivoteren

Als ingrepen niet goed werken, passen we ze snel aan, net zo lang tot ze het gewenste resultaat opleveren. 

6. Analyseren

Genoeg inzichten verzameld? Dan keren we terug naar de studio en reflecteren we aan de hand van onze observaties op de aannames waarmee we begonnen. 


Download